woensdag 16 maart 2016

A bit of this and a bit of that

Eindelijk weer een blogpost. Ik had een klein ongelukje, stootte mijn teen tegen een stoelpoot. Deed veel pijn maar ik dacht, gaat vanzelf wel over. Na tien dagen was het nog niet over, naar de dokter, foto laten maken en je snapt het al....... gebroken. Nu zit ik met twee tenen aan elkaar geplakt  en voel me een beetje gehandicapt. Het is prachtig weer en er is veel werk in de tuin.....maar ik zit te breien en te haken.
Ik heb ook nieuw garen ontdekt, zag het al steeds voorbij komen. Holstgarn Coast.
Een melange van katoen en wol , het voelt heel zacht aan en werkt heerlijk. Het garen doet aan linnen denken, het is mat en de kleuren hebben iets vintage; Ik ben er erg enthousiast over.
 Mijn eerste werkstuk is een sjaal naar een patroon van Cécile Balladino uit haar boek: Au fil des couleurs .


De kleur is op de eerste twee foto's het beste.

Ik heb er een Drachenfels  mee gebreid , in dezelfde kleuren als op  de link, moet nog geblokt worden en ben aan een tweede bezig, voor de meimarkt, in blauwtinten.
Een heerlijk patroon om te breien en dan met dit fijne garen.....


En nog een project met dit garen, de sjaal is inmiddels af en ik ben aan tweede bezig. Weer een makkelijk patroon met een mooi resultaat. Het is de Blossomy.

Ik ga ook weer borduren, heb het boek van Cecile Franconie gekocht : Jardin revé, jardin brodé.
Is ook een heerlijk, op de bank zit, werkje......
Als je het blog nog niet kent, is het de moeite waard om er even rond te kijken. Ceécile houdt van kleur en dat is aan haar projekten goed te zien!

Tot slot nog een foto van een ongeduldige kip, tegen etenstijd komt ze in de vensterbak staan en tikt tegen het raam.


 

12 opmerkingen:

 1. Tenen, wat een ondingen. Ik kan je helaas de hand schudden met hetzelfde probleem. Hihi, ook bij mij gaf een stoelpoot niet mee.
  Wat een prachtige sjaal. De kleuren zijn echt mooi. Zo te lezen ben je met veel handwerk lekker bezig. Zo kom je de helingstijd voor je voet wel door.
  Wat grappig: een klokkijkende kip, die je even waarschuwd wanneer het etenstijd voor haar is.

  Sterkte en beterschap, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh, jij dus ook al gehandicapt?! Prachtige sjaal en mooie kleuren allemaal. Je laat gewoon het onkruid nog wat groeien, kun je het straks beter herkennen. Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaaa, die kip! Geweldig!
  Van harte beterschap, hoop dat je weer snel vooruit kunt met je teentjes. Al is het wel goed voor de productie :-)) Wat maakte je veel mooie dingen! Ben benieuwd naar je Drachenfels :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Just love the granny square scarf, the pinks against grey is stunning! You have been busy with other projects too, all so pretty 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het garen ken ik niet maar de combinatie wol & katoen lijkt me idd lekker zacht en zal ook heerlijk haken. Het zijn ook helemaal mijn kleuren. Prachtig!
  Sterke met je teen!

  Groetjes,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, wat vervelend die teen.. :( Gelukkig maak je van de nood een deugd ;o) Sterkte met het breien en haken van al die prachtige dingen, het is écht afzien zie ik, hihi! En.. hopelijk weer snel op de been! Lieve groet en een spoedig herstel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jemig, dat is echt niet fijn, zo'n gebroken teen!! Wat gek is dat trouwens, ik hoor het eigenlijk nooit en nu een ex-collega, jij en Margaret!!
  Je hebt wel hele leuke projecten om je bezig te houden gelukkig!! Dat garen ziet er heel mooi uit. Volgens mij lijken de kleuren heel erg op die van de Holst Supersoft. Ook die wat gedektere tinten, heel mooi!! Prachtig is die bloemensjaal geworden en de andere 2 zijn ook veelbelovend!!
  Geniet verder van voorjaar en wolletjes en hopelijk lukt het dan die teen te vergeten!!
  Lieve groet en snel herstel gewenst, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Balen zeg van je tenen , maar wat een geluk dat je zo'n handige hobby hebt. Prachtig werk maak je weer. Beterschap, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I love your shawl! :-)
  I hope your toe gets better quickly!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is lastig, van je teen. Is zomaar gebeurd hè, zonder dat je het in de gaten hebt. Maar je komt je tijd wel goed door! Prachtig, die sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha die kip wat supergezellig!! Beterschap met je teen. Zo te zien verveel je je niet en maak je weer de mooiste dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat vervelend dat ongelukje met je teen, zeker als de tuin je roept! Wat kan dat pijn doen hè een gebroken teen, ik heb het ook aan de lijve ondervonden. Mooie sjaals ben je aan het haken, ik heb van het Holst garen ooit een blokkendeken gebreid.
  Beterschap Baukje en groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen